ccbuc1Centrul Ceh Bucuresti se afla in cladirea Ambasadei Republicii Cehe la Bucuresti, unde, pe langa birouri, dispune de doua sali reprezentative (o sala multifunctionala pentru concerte, conferinte, expozitii si prezentari economice, si o sala de film, cu o buna dotare tehnica). Dar aceasta dotare tehnica nu ne impiedica sa organizam o mare parte din actiunile noastre in spatiile partenerilor din Bucuresti sau din afara metropolei. Colaboram si cu minoritatea ceha din Banatul indepartat.

 
Centrul Ceh Bucuresti are drept misiune organizarea si sprijinirea activitatilor care familiarizeaza publicul român cu cultura ceha. În special ne adresam tinerei generatii prin prezentarea artei cehe contemporane si a noutatilor de pe scena culturala ceha – mai ales în domeniul filmului documentar, muzicii, artei plastice, fotografiei si arhitecturii. Programul nostru mai cuprinde evenimente legate de ecologie, teme sociale si teme privind drepturile omului – atât în forma proiectelor artistice, cât si în forma prezentarilor si workshopurilor.

 

Pozitia avantajoasa din centrul orasului ne ajuta ca pe langa prezentarea culturii, sa indeplinim o alta functie a Centrului si anume aceea de a oferi informatii complexe despre Rep. Ceha. In spatiile Centrului Ceh se tin si cursurile de limba ceha pentru publicul larg.

In cladirea Ambasadei Republicii Cehe se afla si biroul CzechTrade pentru Romania.

RATB – 14, 21, 40, 61, 66, 69, 70, 72, 85, 90, 91, 92, 122, 137, 311, 336, 601

METROU – linia 2